en underbar solig dag med zorro och zamba

zorro var både duktig och olydig. men han är underbar^^ här kommer bildspel från dagen. musiken har jag gjort i ett musikprogram.



piaff

blev en ridtur i stormen i dag. zorro har lärt sig att göra som jag ber honom. fas han kastade sig 3 gånger på landvägen för han såg något ur synvinkeln eller något.

i skogen så körde jag lite kort galopp förlängd och kort trav och förlängd. han är riktigt duktig. men en sak gillar jag inte att han gör det är att pjaffa när jag inte ber honom han gör det när jag håller i gen honom men han vill gå oftare framåt då börjar han trava stillastående.


aj aj

bilden är temat på en dator jag byggt klart i dag.

datorer är bra att ha. det är en manick alla vill ha.
men reparatörer till dom finns det inte många. och dom man hittar suger pengar.
Men jag bygger dom billigt^^
eller ja så billigt det går^^

nu när jag byggde klart den sista på beställningen så skar jag upp en stor reva i hela pekfingret^^ får se hur det går med detta^^ det blev en blod dator en stund. jag var lite klantig och skar mig på grafikkortet när jag skulle byta hårdisk.

Men sen kan många undra vad har datorer till hästar att göra.
jo det kan jag nu förklara. en häst kostar. och datorer går att sälja så tack vare datorerna så har jag råd med min häst + utbildning till den och utrustning. eller ja utbildning behöver han inte mycket det är nog mer jag som behöver^^

så jag håller både på med att sälja pannband bygga datorer och har lyckats få ett sommar jobb. allt bara för zorros skull. jag gör allt för honom. och han gör allt för mig^^

nytt schema i skolan i morgon får se vad för roligt dom har lagt på det den här gången^^


en underbar dag

Det har varit en underbar dag. kom upp till stallet och då så stod ägarna till stallet i hästarnas hage och fixade staketen. Zorro och går i en egen hage nu för han och zamba böt mat högar hela tiden så vi viste inte om dom fick rätt mängd. men nu är vi 100% säkra på att dom äter ur sina egna hö högar.

Sen var det en ridtur ut i skogen. Zorro var underbar i dag. Han var lugn och lydig till grusgropen. Sedan var han lugn och lydig i traven också. Han jobbade riktigt fint i dag ökad trav och kort trav. Galoppen gick han bra i med. i förlängd och kort galopp. jag är verkligen glad sådana här dagar när han sköter sig till 100% så som jag vill.

 

 


vinaren i tävlingen

Nu är tävlinge slut och vinnaren med nästan max poäng är Rox Roy 16,5P av 17P

Priset är ett pannband till hästen värt 300:-

vinnaren hör av dig till mig via mejl så vi kan diskutera hur du vill att det ska se ut.

Filmen


vilken kille.

Zorro ger mig glädje hopp och lycka. utan dig vet jag inte vad jag ska göra
Han är en vacker charmig go kille i alla dom former.
bussig men ändå så underbar.
Mat är något du älskar som du alltid vill ha.
Men träning du verkar avguda så fort sadeln och tränset hängs fram så blir du ivrig men ändå så lung.
du vill att man ska krama om dig och prata med den mjuka lena rösten man har.
Bli vansinnig på dina bus är inte svårt.
Men efter du lagt huvudet på min axel och kramat om mig så går det inte motstå och krama om dig och glömma dina bus.

 

Glöm inte tävlingen här på bloggen ^^


Tävling

  1. I vilken hand ska man hålla spöet vid Uppsittning?
  2. Du ska ändra längden på stiglädret. Du håller tygeln i ena handen och ändrar stiglädret med dan andra handen. Ska foten vara i eller ur stigbygeln?
  3. vilka är dom fyra grundhjälperna som en grundutbildad ryttare och häst ska kunna?
  4. hur långt ska grimskaftet vara när man binder upp en häst?
  5. vart någonstans i stallet kratsar man hovarna på hästen, ex om den står på halm?
  6. vad ska man använda för utrustning till svansen dagligen?
  7. vad är ett gallsto?
  8. om en häst är muskelfattig. Vilket näringsämne saknar den?
  9. vad ska det vara för vattenflöde i en vattenkopp Liter pär minut?
  10. vilket TS-halt har betesgräs?
  11. vilket TS-halt har Hö?
  12. vart på hästen finns dessa hårbeklädda delar? Täckhår, skyddshår, ullhår, känselhår
  13. är kortleden på hästen en gångjärnsled?
  14. Kan hjärtmuskeln på hästen bilda mjölksyra?
  15. vad menas med ett stereotypt beteende hos hästen?
  16. vilka moment ingår i tre års testet?
  17. vad är hästens normalpuls? Och vart kan man mäta pulsen?

 

 

Tävla om ett handgjort pannband värt 300:- vinaren får själv bestämma hur det ska se ut.

Den som har flest rätt svar vinner. Om det blir Fler som har lika många poäng så blir det en utslagsfråga. Vinnaren kommer Publiceras på webben och på Facebook.

Klicka på  Gilla knapen så Får ni veta vem som van när tävlingen är slut. Tävlingen startas så fort jag publicerat den. Och avslutas den 22/1

 

Svara på frågorna i kommentar rutan. Börja med att skriva namn och e-post.

 

klicka på Gilla knapen inna på Facebook.

 

Lycka till


Gick lite Fort.

Dagen gick fort i dag. hade insläpp i stallet i dag. Zamba tog en promenad i stallet innan hon hittade boxen^^. sitter och ändrar saker i webb shopen. Nu finns Min webb shop på Facebook^^

ska börja rida Zorro snart i gen. ska kanske skota paddocken med snöslungan vi ska provköra den efter reparation och jag tycker att pappa ska prova den i paddocken så kan jag få ett Fyrkant spår så jag kan jobba Zorro lite^^

 


Stalltjänst

Varit i skolstallet hela dagen. gjord dom sysslor som ska göras mocka alla boxar som är rolig och fixa kvälls hö påsen hänga täckena på plats sopa fylla halmnätt och lite annat. på eftermiddagen så fick vi skrubba boxar och efter det stalltjänst^^ en rolig dag. dock fick lågt blodsocker 2 gånger på förmiddagen en gång och på eftermiddagen en gång låg på 2,5 ena gången och 2,3 andra gången. Men gick bra ändå fick bara ta det lite lugnade. jobba lugnade i stället för effektivt och noga så fick det bli långsamt och noga. gick lika bra det^^

 


tips för tävlingsryttare

Var ska rörelserna göras?
En rörelse som ska starta vid en viss punkt ska påbörjas när ryttarens axlar är vid punkten. En rörelse som ska avslutas vid en viss punkt ska på samma sätt avslutas när ryttarens axlar är vid punkten.

Om hästen vinglar på medellinjen.
Öka tempot lite, men inte så mycket att det blir mellantrav/ mellangalopp.

Om du inte kan göra volterna exakt rätt storlek.
Att göra volten en aning för liten ger mer poäng än att göra den lika mycket för stor, eftersom en mindre volt är svårare. Gör du volten alldeles för liten blir det förstås dåligt betyg, det måste åtminstone se ut som om du försöker göra rätt storlek.

På stora mittvolten.
Gå ända ut till spåret vid B och E, men gå bara ett eller möjligen två steg PÅ spåret, annars blir inte volten rund. Se till att gå tillräckligt nära kortsidorna, hellre lite för nära än för långt bort.

På diagonalerna.
Vänd direkt vid första bokstaven, men sikta lite före den bokstav du ska komma ut vid, då kommer nämligen hästens bakben ut på spåret precis när du själv är vid bokstaven.

Serpentiner.
Serpentinerna börjar direkt vid bokstaven mitt på kortsidan, man ska alltså inte göra hörnpasseringar i början och slutet på serpentinen för då blir första och sista bågarna fyrkantiga.

Om hästen inte står still i halterna.
Lägg ner handen på manken och tryck lite lätt.
Tack till Kickie som skickat in tipset.

Mellan-och ökade gångarter.
Hästen ska ta längre steg utan att ändra takten. En mindre längning med bibehållen takt är bättre än att hästen bara springer fortare.
Var extra noga med hörnpasseringarna före och efter längningen.
Har hästen svårt att länga sig, korta steget en aning före och efter längningen, men korta inte så mycket att du drar domarens uppmärksamhet till det.

Ökad skritt.
Hästen ska även i ökad skritt ta längre steg utan att ändra takten. Den ska ha stor frihet att pendla med huvud och hals men man ska fortfarande ha kontakt med tygeln. För att kunna ge hästen den friheten men ändå hålla kontakten så måste man länga ut tygeln lite och framför allt följa med i hästens rörelser med handen och underarmen.

Om hästen inte går stadigt på tygeln.
Utnyttja alla svängar till att runda hästen runt innerskänkeln utan att 'fippla' med handen. Håll en stadig, mjuk hand så att hästen inte upplever obehag.

Galoppomslag / fel galopp.
Om hästen slår om i galoppen eller fattar fel galopp, rätta till det så fort du kan. Dels visar du då att du uppmärksamamt felet och dels visar du att du kan korrigera det. Ju längre tid det tar för dig att rätta till det, desto sämre betyg får du. Samtidigt får du inte jäkta och kasta in hästen i rätt galopp, den ska fortfarande gå i balans. Om hästen slår om och ni är säkra på galoppombyten så kan du byta tillbaka till rätt galopp, är ni inte säkra på byten så bryt av och fatta rätt galopp, det är bättre än att rida vidare i fel galopp. Är det en galoppfattning som blir fel så gör om den, då duger det inte att göra ett galoppombyte.

 


äntligen

Nu är Zorro äntligen ny skodd och har fått sin sista vaccination för i år. så snart kan jag åka på tävling. inga stora. men några tävlingar. troligen mest klubbtävlingar på JFK.

en underbar dag i skolan har det varit. i morgon ska vi vara i stallet.

ska nu återgå till matteuppgiften.

Bett

Bett



Vi börjar helt enkelt med det vanligaste av alla bett. Det Tvådelade Tränsbettet
Detta är något av de som de flesta kallar för ett av de mildaste betten. Eftersom det saknar skänklar så har det ju ingen hävstångeffekt vilket gör att det uteslutande verkar i hästens mun.
Bettet verkar på så sätt att när ryttaren tar i tyglen så ger det tryck mot hästens tunga och i mungiporna, men även lite i gommen eftersom att bettet delar sig och skapar en kant mot hästens gom då bettet trycks uppåt av tungan.

Eftersom att tygeltagen går direkt från hästens mun i riktning mot ryttarens hand så verkar tränsbettet lite olika beroende på om hästen har huvudet högt eller lågt. Om hästen håller huvudet lågt så har bettet en något uppresande verkan. Om hästen däremot har huvudet högt så kan bettet -istället för att ge hästen en impuls att sänka sitt huvud- be hästen att dra ihop sin hals så att den blir ännu kortare.
Därför så är tränsbettet ett bra allternativ till hästar som gärna går med huvudet något lågt.

Tvådelat Tränsbett



Enda skillnaden mellan tvådelat och Tredelat Tränsbett är att det inte ger lika mycket tryck i gommen på hästen. Det finns även bett som är fyr, och till och med femdelade (dessa är dock inte särskilt vanliga). Dessa har samma effekt som det tredelade bara att de ligger mer ostabilt i hästens mun och att trycket i gommen blir ännu mindre eftersom att bettet formar sig efter hästens tunga.



Tredelat Tränsbett


Några andra relativt vanliga bett är ju eggbett, D-ringsbett och Rakt tränsbett
Eggbettet anses även det som ett av de mildaste betten. Enda skillnaden på detta och vanligt tvådelat är att eggbettet har fasta bettringar vilket gör att hästens inte nyper sig i mungiporna samt att det ligger något stadigare i munnen.

Eggbett


D-ringsbettet som används en hel del på galopphästar har tillskillnad från de tidigare nämda betten en viss hävstångseffekt. Dock väldigt liten

D-ringsbett




Skänkelbettet däremot ses, till skillnad från tränsbetter som  en av de skarpare betten. Själv tycker jag egentligen inte att man kan påstå att detta bett är skarpare än tränsbetten. snarare tvärtom. Eller vad jag menar är att i rätt händer så är skänkelbettet enligt mig ett snällare och dessutom mycket mer effektivt allternativ än tränsbettet. Skänkelbettet till skillnad från tränsbettet verkar inte bara i hästens mun.

skänkelbettet har en överskänkel, som är fäst vid huvudlagets sidostycken, och en underskänkel, som tyglarna är fästa vid. En kindkedja är fäst på vardera sidan av bettet och ligger mot undersidan av hästens underkäke. När man tar i tygeln kommer underskänklarna att föras i tygelns tiktning. Det gör att bettets  tryck mot lanerna i hästens mun ökar.
Samtidigt vrids hela bettet lite i hästens mun. Bettets överskänkel förs då framåt, vilket sträcker huvudlaget och skapar ett tryck mot hästens nacke. Vridningen sträcker också kindkedjan, som då pressas mot hästens underkäke. Tygeltagen kommer härigenom inte bara att verka direkt i hästens mun, utan skapar samtidigt tryck mot hästens laner, underkäke och nacke. Sammantaget ger detta hästen en impuls att föra fram sin panna och sänka sitt huvud.
Skänkelbettet är därigenom väl anpassat till just de hästar som tränsbettet får en lite felaktig funktion på, dvs de hästar som höjer sitt huvud för mycket och kortar av halsens överlinje. Eftersom stångbettet ger hästen en impuls att föra fram sin panna får dessa hästar hjälp att länga ut sin överlinje. När överlinjen längs blir det också lättare för hästen att följa bettet och sänka sitt huvud.
Beroende på bettets tyngdpunkt hjälper det hästen att placera sitt huvud lite annorlunda. Bettets tyngdpunkt känner man om man låter bettets mundel vila på fingrarna och ser om bettet då ställer sig helt lodrätt eller om det lutar lite åt något håll. Ställer sig bettet helt lodrätt så kommer trycket från kindkedjan att upphöra när hästen har sitt huvud i lodplan. Ställer sig bettet istället med underskänkeln något framför lodplan så upphör trycket från kedjan när hästen har nosen något framför lodplan. Ställer sig bettet med underskänkeln bakom lodplan så finns det kvar lite tryck från kedjan även när hästen har huvudet i lodplan. Förenklat kan man säga att bett med tyngdpunkten så att underskänkeln vill hamna framför lodplan är bra för hästar som har lätt för att hamna med nosen lite bakom handen och bett med tyngdpunkten så att underskänkeln vill hamna framför lodplan är bra för hästar som har lätt för att hamna lite över handen. Alla de bett som säljs på den här sidan har tyngdpunkten så att bettets underskänkel vill hamna en aning framför lodplan och hjälper alltså till att motverka att hästen hamnar bakom handen. Den här effekten av skänkelbettets tyngdpunkt ska dock inte överdrivas. Det viktigaste är hur ryttaren använder hjälperna och framför allt i vilket ögonblick ryttaren ger eftergift på tygeln.

Det finns ju självklart även många olika varianter av skänkelbett. De vanligaste  är tvådelat, tredelat och rakt.
De tvåtelade har den skarpaste effekten eftersom det precis som det tvådelade tränsbettet viker sig i hästens mun och på så sätt ger ett tryck i gommen. Detta tryck förstärks dessutom ytterligare av kindkedjan.
Samma sak med det tredelade, enda skillnaden är att det formar sig mer efter hästens tunga och på så sätt inte ger en lika skark kant mot gommen.
Det raka bettet skapar inget tryck i hästens gom överhuvudtaget eftersom att det inte har några brytpunkter.
Detta gör att du varken kan böja eller styra din häst med hjälp av detta bett. Därför ska detta bett endast användas på hästar som förstår vikt och skänkelhjälper helt och hållet.

Sjävklart är det olika från häst till häst vilket bett man trivs bäst med(eller rättare sagt vilket bett Du Och Din häst trivs bäst med, men jag anser ändå att skänkelbettet är ett mildare bett än tränsbettet. Detta på grund av att skänkelbettes effekter är mer fördelade. Istället för att allt tryck kommer i hästens mun så fördelas trycket till nacke, underkäke, laner, tunga och mungipor vilket gör det lättare för många hästar att förstå. Dessutom behöver man då inte heller ta lika hårda tag i tygeln vilket gör att belastningen och trycket av hästens mun blir mycket mycket mindre. Skänkelbettet är dock ett bett som om det missbrukas kan leda till katastrof. Därför skall detta bett endast användas av rutinerade ryttare som har kontroll över sina händer!!
Här kommer lite bilder av olika sortes skänkelbett:






Jaktkandar (Kimblewickbett) Är som ett rakt bett med tungfrihet. Rids med kedja. Har en liten överskänkel, man sätter alltså inte sidostycket i D-ringen utan i en liten ring ovanför. Bettet har en viss hävtångsverkan. Finns liknande bett som är som ett traditionellt tränsbett, men ofta med leder och bara en överskänkel utan kedja, de exemplaren används en del inom travet. Har även hört att många använder sig av jaktkandaret till körning. Ett bra alternativ då hästens gillar stångbettets mundel bättre än tränsbettens, men när man själv fortfarande inte vill rida med skänkelbett.

 

Jaktkandar

 

 

Pessoabett Ett så kallat hissbett, som rids utan kedja. Ger inte den hävtångsverkan man bör sträva efter, pga avsaknaden av kedjan och de löpande ringarna, som försvårar signalerna. Anledningen till att det är ett hissbett (och inte ett stångbett, som många misstar det för) är pga att den saknar skänklar, utan bara har en löpande ringar. Utan kedja så hissas bettet upp i munnen och ger mycket mer tryck på hästens mungipor - som då ber hästen bakåt, samtidigt som att de nedåtgående ringarna ger ett tryck i nacken - som ber hästen nedåt. Slutresultet på denna dåliga kombination är ofta en häst som går bakom hand. Detta kan inte ryttarens hand, hur mjuk den än är, ta bort eller förmildra särskilt mycket, effekten är fortfarande densamma, oavsett vilket tygeltag du tar. Pessoabetten oftast två/tredelade, men ett rakt pessoabett rekomenderas hellre, då avsaknaden av kedjan gärna försvårar bettets signaler en hel del och obehag kan lätt uppstå när mundelen är ledad. Det är ofta ingen bra kombination med ledade bett och skänklar när man inte använder kindkedja, vilket faktiskt är nödvändigt då man rider på skänkelbett. Gillar hästen inte kedjan, kan man istället ta hjälp av ett curb strap i läder. Det var inte Nelson eller Rodrigo Pessoa som kom på bettet i fråga, utan de lånade bara ut sitt namn till det, vilket de idag sägs skämmas för. Pessoabettet är från början ett körbett, men har haft stort inflytande i ridningen.
Pessoabett

 





Pelhambett Ett så kallat "ihopsatt kandar". Man ville kunna rida på ett bett, men samtidigt få de två delarna av kandaret - tränbettet och stången. Tränsbettet att böja och lösgöra med och stången att vägleda med. Dock anses det inte som en jättelyckad kombination. Rids på dubbla tyglar eller delta som är en rem man sätter mellan de båda ringarna, så att man bara behöver rida på en tygel. Rekomendationen ligger ändå på att rida med dubbla tyglar för att bettet inte ska bli för tvetydigt. Ett relativt vanligt bett, men används ofta som variation mot tränsbettet.
Pelhambett


info hittat hoss: http://internationalen.blogg.se/2009/september/draft-sept-30-2009.html

Hästens indelning

jag sa jag skulle skriva om bett men blir om hästens indelning i stället.

Indelning av hästar


Utvecklingen till vår tids häst började för omkring 50 miljoner år sedan. Den urhäst som vandrade på jorden då var inte högre än en räv, cirka 30 centimeter. Den hade fyra tår på frambenen och tre tår på bakbenen. Därefter utvecklades hästen till den häst som vi känner idag och som ingår i familjen Equus, precis som zebror, åsnor och halvåsnor gör.

För omkring 10 000 år sedan fanns det vildhästar i både Europa och norra Asien. Alla vildhästar hörde från början till samma art. De var små, manen var upprättstående och de var blackfärgade. Den enda ras som överlevt fram till våra dagar är den Przewalskiska hästen i östra Asien.

Redan under antiken fanns det olika hästtyper. Stora och små, ädla och robusta. Hästen delas in i tre huvudgrupper, kallblod, varmblod och ponnyer, som i sin tur delas in i olika raser. Det finns mellan två- och trehundra kända raser i världen. Alla med olika temperament och användningsområden. Hästar är ett varmblodigt djur och det har med kroppstemperaturen att göra. Skillnaden mellan varmblodiga och kallblodiga hästar har med temperament och typ att göra, inte med kroppstemperaturen.


Kallblod
Kallblodiga hästar har en grov kroppsbyggnad. De är lugna och har tjockt tagel i man, pannlugg och svans. Kallblod har även kraftigt skyddshår runt hovarna. Den nordsvenska hästen är jämte gotlandsrusset (ponnyras) Sveriges enda inhemska hästras. Nordsvensken är en medelstor kallblodsras med sträng avelskontroll för att behålla rasens karaktär. Den norska fjordhästen är också en känd kallblodsras.



Varmblod
Varmblodiga hästar har en ädlare kroppsbyggnad än kallblodshästen. De har även ett livligare temperament än kallbloden. Det är hästar som används inom bland annat rid, trav- och galoppsporten. Till varmblodiga hästar räknas fullblod och halvblod. Vet du förresten att araben bara har fem ländkotor istället för sex, vilket alla andra hästraser normalt har. Det gör att araben får en kort och stark rygg.

Det engelska fullblodet är kapplöpningshästen framför andra. Den härstammar ursprungligen från flera orientaliska hästar som infördes till England under 1600- och 1700-talet. Till varmblodsraserna hör även angloaraben som är en korsning mellan engelskt- och arabiskt fullblod. Till gruppen halvblodshästar räknas de raser som ursprungligen har uppstått genom en korsning mellan fullblod och icke fullblod. Det svenska halvblodet är egentligen inte en ras utan en korsning mellan flera olika raser. Vår svenska halvblodhäst är mångsidig och lämpar sig både som ridskole- och tävlingshäst.

I Norden finns endast två ursprungliga raser bevarade, det är islandshästen och den norska nordlandshästen.

Ponnyer
Ponnyer kallas alla hästar som är under 148 cm i mankhöjd. Ponnyn delas upp i fyra olika kategorier beroende på mankhöjd.

- A-ponny upp till 107 centimeter
- B-ponny 107,1-130 centimeter
- C-ponny 130,1-140 centimeter
- D-ponny 140,1 -148 centimeter


Gotlandsrusset är den enda ursprungliga svenska ponnyrasen. Andra vanliga ponnyraser är shetlandsponny, welsh, connemara, new forest och svensk ridponny.






hööks

har inta haft så mycket att göra så har gått i genom hela hööks sortiment och oj vad det finns saker jag vill ha några av sakerna jag vill ha ska jag köpa snart eller ja i början av nästa månad.

ska köpa saker som jag ska ha på tävling och så behöver jag ett till bett till Zorro för jag har ett tre delat men är förstort. fick låna det av min syster när hon köpte ett nytt till den hästen hon rider.


Jag tänkte ta upp lite olika saker framöver finns det önskemål säg till. ska ta reda på info om olika bett, form och funktion till i  morgon.

Men har du något du vill ha info om säg till så kan jag fixa ett reportage om det.



Så här flätar du

Så här flätar du
Tunna ut manen och korta ner den till ca 10 cm längd. Använd en kam till att dela upp manen med. Den del av manen som du inte arbetar med fäster du undan med en klämma. När flätan är klar fäster du den med gummiband eller en hår klämma. Vik sedan flätan en eller två gånger inåt och fäst med gummiband. Tänk på att fläta hårt och att övning ger färdighet.



Charlies



www.charlies.nu

Charlies efterlyser en hästbloggare som kan gästblogga hos dem.
Vore det ite kul om du kanske som har en hästblogg också skulle kolla läget på dera facebook sida?

Allt du behöver göra är att klicka på bilden här nedan och skriva några rader på deras facebook sida, sen hoppas på att det är dig som de tycker passar för det de söker!

Mer information om exakt hur du gör hittar du även på deras facebook.

Glöm INTE klicka på bilden åvan.

Då och nu



Zorro då och nu

utveckling

 

zorros utvekling sen juli 2010 till januari 2011

 

Bild tagen 2 månader innan jag fick hem honom.

 

 

 

 

Bilden är tagen 2 veckor innan jag fick hem honom.

 

 

 

Bild tagen 2 veckor innan vi hemtade honom.

 

 

Bild tagen samma dag jag fick hem honom början av juli 2010

 

 

bild tagen två veckor efter jag fick hem honom.

 

 

ca en månad efter jag fåt hem zorro så böt jag stallplats.

 

 

några veckor senare.

 

 

 

efter yterligare några veckor så hade han visat en del av sina talanger

 

 

efter några veckors träning kom hösten och då hade zorro börjat få muskler och kondition.

 

 

och så här duktig är han i dag.

 

Zorro har gåt i från att ståt i en hage i 8 år. sen efter den dagen i juli jag hemtade honom 2010c till i dag januari 2011 så har han utvecklats mycket mer än förväntat och jag med hjälp från andra har fåt fram en del av hans talanger.

 

 

 


Utrustning

Ska Ge zorro en sådan här brösta/martingall.






sa fixa ett tredelat ägg bett till Dressyrtränset för det bettet jag har nu är utslitet.






ettländtecke som killen ska få. lånar ett men det finns inget snöre till svansen så det ländtecket jag har åker på sniskan.





 

och sist men inte minst ett nytt shabrak med zorros namn broderat som vi ska ha på tävlingar och träningar.

 

 

sen gav jag honom ett nytt pannband som har är så snygg i. bilder när han har det på sig kommer i dagarna.

 

ska snart åka och köppa sakerna till honom måste bara få 2st datorer sålda sen har jag råd^^


Träning

Nu har jag skapat en blogg som är för bara mig och Zorros träning och händelser. Tävlingar och annat rolig som vi två kommer hitta på. den gamla finns kvar men namnet på den vill jag inte ha och det bår ju inte bytta så fick skapa en ny.

 


RSS 2.0