en bra dag

en bra dag i skolan kan säga att det var nog bara 1 ordentlig lektion i dag dom andra tre var sofft var klar med allt så var bara att hänga på nätet och läsa bloggar en uppgift på datan att hitta en blogg som man ska berätta om sedan. någon frivillig bloggade jag kan berätta om?

han inte med att rida Zorro i dag för blev bestämt i kväll att han ska till Riddesberg vid 18:00 tiden i morgon och var tvungen att packa alla hans saker i kväll för skulle inte hinna det i morgon.

fick ta en ledig dag i morgon för ska på kontroll på sjukan. får se vad dom säger den här gången. sen ska jag till olika affärer och handla godis min läkare kommer vara glad över mig eller inte^^

så kommer troligen inte skriva på 4 dagar. men kommer komma bilder på Facebook. laddar upp med mobilen. bilder på busiga killen som jag ska ha med mig till skolan för jag ska jobba där i helgen.

kommer bli ett supper bra slut på den här veckan trots att jag missar resan till göteborg horssow eller hur det stavas.





soft

så sjukt det kan vara i bland dom tre sista lektionerna i dag är helt soft. ingen ting att göra bara sitta vid datorn och surfa på internet. den ända uppfift jag har att göra är att sita och läsa blogar sen ska jag välja en som jag ska prata om i en grup på data kunskapen. så är en soft dag i dag. har du en blogg? skriv det i komentarer i sådant fal skulle behöva ett par stycken att välja mellan.

full fart



Bilderna fotograferades i går av lina Dahlqvist.

Vilken energi och fart han har. zorro har snart mer kondis än jag. det blev galopp interval i går över hela åkern som sträker sig från ena gården till den andra. vet inte hur lång sträkan är men tillräkligt lång för att bli anfåd när man sprungit fram och tillbacka.

Zorro kan bara inte vara 22. så käns det i alla fal. för han är pigg och har mycket energi. nu när jag red honom i kväll så oj blev lite bokningar på åkern när jag tillslut lyckats ta mig ut på åkern. jag började med att värma upp i skritt med att gå på vägen mellan gårdarna. men när jag skulle tillbacka så skule han tackta och skrita men ändå i trav tackt. det kommer en mötande bil och det gick ok för bi den. sen kommer det en bil backom och han är inte räd för den utan han har bara brotom till stallet. jag håller tillbacka honom med halvhalter. men sen tappar jag honom litte och pang sa det han skenar i väg. jag lyckas få stopp på honom. och svänger in på åkern. men bilen blev nog lite rädd för han smög förbi sedan. sen bokarhan och springer som en galning på åkern. och han är jätte pig och glad vist roligt att han har energi och pig men lite lungt kan han ta det i bland.

hoppas han har den energin på Riddesberg för då ska jag hoppa liten bana med honom så han får ta ut energin på annat sätt.


en underbar fantastisk dag

vilken fantastisk dag man vaknar till. det är ljust ute vid 06:30 tiden i vanliga fal går jag upp 05:30 men på måndagar börjar skolan lite senare så behöver ju inte gå upp så tidigt då^^

Men man blir blad och får energi av solen som skiner den har varit frame i 4 dagar nu och det är så härligt^^
men ska vist komma mer snö till helgen. men då har solen troligen varit frame så mycket så att man kan hålla sig glad i 2 mörka dagar^^

killen var duktig i går trots att underlaget (snön) försviner underhans hovar så han inte vågar att slapna av till 100% men får se om vi kan träna litte hoppning i ridhuset till helgen så kanske han blir lite bätre^^



Bilder från i går kommer senare under dagen^^

i månens sken



en underbar ridtur i månskenet i dag. vist det blåste och var kalt men det var en underbar känsla att svepa över ängen i månskenet att käna en känsla som gjorde en stark och mer kraft en någon gång innan. det var en fantastisk ridtur. jag älskar att rida i mån sken. det var så ljust runt om oss. och snön låg helt orörd runt om oss. jag önskar jag skulle kuna tagit ett kort.

sen blev det ett besök hos tandläkaren innan på dagen. och alltid lika nöjd när jag går där i från inga fel på tänderna litte tandsten men vad kan man begära var ju ca ett år sedan sist. och så hittade dom vist en ny tand 2,8 heter den vist.

i morgon bler det en lång tur i staden ska försöka lura med mamma till charlies vi får se om jag lyckas^^ god natt alla.

vilken dag.



har varit en underbar dag i dag och den värkar bli bätre och bätre^^
killen var jätte duktig i kväll när jag red på åkern. jag använde tre delat bett i dag och det gick at få stopp på honom när han tog fart fast det var en lång bromstträcka men jag fick stop på honom det är ett plus i kanten^^ kanske kan bli en Dressyr tävling^^ får ju inte tävla dressyr med pelham bett i låg klass:(.

blir ett besök hos tandläkaren i morgon får se vad dom kommer säga^^.
skulle hämtat spån i veckan med men nu blev det inte så. utan får leta spånsäkar i stället eller så blir det halm pelets har hittat biliga säckar så ska kanske prova det. vi får se hur det blir med det^^

sen har jag hö och halmproblem men det får bli en historia i morgon^^

Nej!

vilket väder det är hittade tv antänen på marken när jag var ute med hundarna så får se om det blir någon tv eller om det blir film rästen av lovet. zorro fick vara ledig i dag. städade rumet lite i stället. och flytade på lite av möblerna fixade gadroben så katten fick tillbacka sin sov plats bland extra täckena jag har i gadroben.

och damade ur rumet. mamma mistänker att jag har fått en till alergi. för min näsa blir lesen på mig när jag är i stallet och vistas innen i huset men bler helt ok när jag är utomhus. så hon ska tvinga mig och ta nya alergiprover. får se vad detta kommer leda någonstans.

oväder

villken oväder det har varit i dag. va uppe i stallet och hjälpte till att luncha hästarna lina lös drev zorro för han har lite spring i benen. sen försökte jag få i gång en cd spelade som jag hade i det anndra stallet innan men den hade blivit fuktskadad.

jag har bara titat på film hella dagen och hu siter jag och möblerar om på bloggen som ni säkert kan se.

en almenaka

Hej nu finns det en almenaka der det till 99% står vad jag har planerat under månaden. den fins på bilden näst längst upp åvanför sök



sjuk i gen.

blev sjuk i natt eller ja i går kväll. mitt blodsocker vill inte som jag vill.

zorro blir ståendes till lovet börjar. måste fixa hö. ska göra det på lovet och hämta spån för det är också slut. Mycket mer händer nog inte tror jag. jo en sak till ska försöka ta mig råd till att åka in och köpa saker till zorro på lovet. och försöka ta mig råd till en telefon. mamma gav mig en nokia bilig variant tror kostade 299 men jag kommer inte överens med den för knaparna är tröga och t9 funkar inte.

ha en trevlig afton.

en underbar helg

jag är uberdålig på att blogga. så ska försöka uppdatera lite mer framöver.

tisdag kväll till söndag kväll tillbringade jag på riddesberg. och det var jätte roligt. roligare än vad jag hade trott.
lite dåligt väder dock. men vad gör det när man har rätt utrustning med säg^^

så om 3 veckor så ska jag ha helg på riddesberg i gen ska bli super roligt längtar redan.

Zorro har vist fåt ledigt hela tiden när jag var på riddesberg för min syster var för lat för att göra något med honom. men nästa gång så tar jag med mig honom för han ska inte bara stå och gå. kanske inte värdens största hage han kommer få stå i men han har ju bara en rasthage nu så är nog ingen speciell skillnad.

ska försöka träna Zorro så fort jag kan har bara lite problem att få luft just nu. men det kommer nog att ordna sig en konstig förkylning som ger mig snuva och täppta luftrör och astman gör det inte bättre.

sen ska jag försöka hitta en tränade den jag har nu är bra men kan inte ta sig till mig varje vecka. skulle behöva en varje vecka.

 

en bild från i sommar som jag gillar.


RSS 2.0